Att vara kvartersvärd

Loppisen bygger på volontärarbete. Vi som sitter i styrelsen arbetar helt utan ekonomiska instressen. Alla pengar vi får in från sponsorer går åt till att betala för tillstånd, hyra toaletter och framförallt ordna trycksaker.

Att vara volontär innebär att man hjälper till att sätta upp lappar i alla portar i Aspudden. På dessa lappar finns all information om hur man går tillväga som säljare och är väldigt viktig. Detta görs ett par, tre veckor innan loppisen.

Att vara kvartersvärd innebär att man får en sträcka tilldelad sig på Hägerstensvägen. Denna sträcka delar man med en annan person och ni tillsammans ska från 10.00 gå till alla bord och ge dem en lapp med information om våra regler. Ni ska också be om legitimation och ett adresserat kuvert som matchar en tillåten adress som ni har på era listor. Ni ska också påpeka om bordet de ha bryter mot våra regler, dvs 1,5 meter (ca) samt en klädstång. Ni ska inte behöva ta obekväma samtal eller diskussioner, känner ni att det inte känns bra så ringer ni till någon av oss i styrelsen som då hjälper er. Ni får också hålla ett öga på trafiken, det måste vara framkomligt för bilar och inte minst utryckningsfordon. Inga bilar får parkera i mitten på Hägerstensvägen så ni få genast säga till dem om de ställer sig där. Hjälp även till att se till så ingen blockerar portar, garageuppfarter, butiksingångar m.m.

För att ni ska få bästa möjliga information så har vi ett uppsamlingsmöte klockan 09.00 på loppisdagen utanför cykelhandlaren i Aspudden. Några som anmält sig som kvartersvärdar är personalen på Flyttfirma Stockholm och Rörmokare Uppsala. Då får ni all information samt lapparna som ska delas ut och en väst som gör er synliga.

Klockan 18.00 samma dag samlas vi igen på samma plats för insamling av västar och en tackfika. Här har ni möjlighet att berätta om dagen, lämna tips och förslag m.m.

Det är en rolig dag och humöret ska vara på topp. Tillsammans kan vi göra denna dagen helt magisk.

Vill du hjälpa oss eller vill du tipsa om någon som vill hjälpa oss? Maila på kmloppis@gmail.com

Denna kartan visar zoner över de som får sälja samt de zoner som gäller för att sätta upp trapphuslappar!

 

Denna karta visar de zoner som gäller för kvartersvärdar!

 

Kvartersvard_zoner800

2 Responses to Att vara kvartersvärd

 1. Hej,
  vi har i MÅNGA år sålt prylar på loppis Skärholmen och saknar den. Er idé är lysande
  och kan säkert slå ut många halvmesyrer ( Liljeholmen/bakluckeloppis mm)
  om säljaren kan / måste beställa bord/plats och P-regler klarerats, kan det bli en riktig
  rysare tror jag.
  Kan tänka mig att hjälpa till också.
  med vänlig hälsning
  Joachim
  ( med garaget/förrådet fullt av fina loppisprylar)
  ps
  om det gäller endast de inrutade områden, faller saken för mitt vidkommande.
  ds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>