Datum släppt – 2 km loppis 2013

Då var det dags för 2013 års 2-km loppis i Aspudden. 

Årets datum är söndagen den 1 september klockan 10-16.

Alla regler är de samma som tidigare men vi lyfter fram några här nedan som är extra viktiga att tänka på.

Loppisen fungerar inte utan vare sig sponsorer eller volontärer. Vi saknar fortfarande kvartersvärdar så maila oss gärna på kmloppis@gmail.com om du kan ställa upp. Sponsorerna finns listande här nedan, fantastiska företagare i Aspudden och Örnsberg som förtjänar ditt besök, inte bara på loppisdagen utan även resten av året.

Loppisen sträcker sig mellan Kilabergsvägen och Örnsbergsvägen. Försäljning får endast ske på Hägerstensvägens trottoarer och vägen ska vara framkomlig för bilar och utryckningsfordon.

KARTA

Baserat på tidigare år så är tipsen till er som besöker loppisen att ta er hit till fots, cykel eller med tunnelbana. Kliv gärna av i Örnsberg då Aspuddens tunnelbana brukar vara full. Lämna med fördel barnvagnar hemma och använd andra varianter för dina barn. Ta med kontanter, det finna bara en bankomat vid Aspudden och den töms fort. Toaletter finns Manhemsgatan och Fågeltorget, använd gärna dessa så underlättar ni för våra butiks- och restaurangägare. Behöver ni hjälp eller ställa frågor så kommer ni se alla volontärer, kvartersvärdar och styrelsemedlemmar iklädda gula västar med loggan på ryggen.

Viktiga regler:

 • Vi tar inte betalt för plats så vi har dragit en fysisk gräns för vilka som har rätt att sälja. Följ detta. Vi har kvartersvärdar som går runt och kontrollerar alla säljare att de har ett id-kort samt ett adresserat kuvert/räkning. 
 • Se ovan, alla säljare måste kunna identifiera sig med id-kort samt adresserat kuvert när kvartersvärden ber om det. Säljare som inte har rätt att sälja ombeds att lämna platsen.
 • Varje lägenhetsinnehavare får ha ett bord samt en klädstång som mäter totalt max 2 meter. Alltså inte tapetbord eller andra kreativa lösningar.
 • Blockera inte butiksentréer, garageinfarter, portar och annat.
 • Håll tiderna. Ställ ut ditt bord strax innan 10.00 och lämna strax efter 16.00.
 • Städa efter dig. Ta med det du inte sålt hem igen, annars måste vi som arrangörer ta hand om det.
 • Det är inte tillåtet att servera mat och dryck. Det går bra att sälja hembakat påsvis men inte att bedriva caféverksamhet. Det är tydligt förklarat i vårt tillstånd att detta inte är tillåtet.

Detta ska vara en härlig dag med glädje, miljötänk och grannsämja utöver det vanliga. Följ oss också på Facebook och Twitter.

Sponsorer

Allsköns Goda Ting

Aspuddens Apotek

Aspuddens Bokhandel

Aspuddens Pizza

Aspuddens Sushi

Ateljé Grön

Bar Del Sole

Bombay Taj

Foot and Feeling

Helenes Café

Hägerstensmäklaren

ICA Aspudden

Kaffehandel Kersh Hedström

Lilla paradiset pizzeria

Manhem Café och Deli

MBA Redovisning

Medelhavets Kolgrill

Mojang

Multi Marilyn

Pixie

Stegkliniken

Svensk Fastighetsförmedling

Violett Skönhetssalong

Örnsbergs bageri

 

4 Responses to Datum släppt – 2 km loppis 2013

 1. Spännande – detta har hållit på några år och jag har aldrig hört talas om det. Är kanske uppbokad just den dagen. Men är jag det inte – ja då kommer jag förbi och så blir det så klart ett reportage i min blogg Vandringsman.

  • Åsa Wallenrud says:

   Trevligt. Det är svårt att missa om man är hemma. Det är en folkfest med väldigt mycket folk! :-)

 2. Tekla says:

  Hej, skickade en fråga om huruvida den personen som säljer måste vara på plats under dagens samtliga timmar (vilket kan vara ett problem då man just fått ett litet barn), men vet inte om man får svar snabbast här eller via mail. Vi är hur som helst mycket tacksamma för svar!
  Tekla från Psykologer utan gränser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>