Loppisregler för säljare

Detta gäller för att få sälja på 2-km loppis i Aspudden:

 • Du måste bo i postnummer 12648 – 12655 samt 12936 (se undantag längre ner). Detta måste du bevisa på loppisen då våra värdar går runt och pratar med Er. För att bevisa detta tar du med ett adresserat kuvert till dig samt din legitimation. Vi gör detta för att vi vill att just de boende i Aspudden ska få sälja och nätverka med sina grannar.
 • Du får bara sälja egna begagnade prylar. Inget nytillverkat.
 • Du får inte servera mat och dryck, även om det är hembakat. Ja du får bjuda en köpare på en kopp kaffe ur din termos.
 • Det är gratis att sälja och du behöver inte boka plats.
 • Ett bord per hushåll gäller. Det får vara max 2 meter brett. Har du inget kontakta Möbelsnickare Uppsala!
 • En klädstång per hushåll.
 • Endast Hägerstensvägen ingår i vårt tillstånd. Stå inte på tvärgator, torget utanför Ica Aspudden, torget vid Konsum Örnsberg osv.
 • Blockera inte våra företagares trappor och entréer.
 • Blockera inte garageinfarter. Det måste vara helt öppet för bilar att ta sig in och ut.

Andra tips och tricks för dig som säljer:

 • Se till att ha påsar till dina kunder. Du kan köpa ekologiska och nedbrytbara påsar på rulle.
 • Ha växel!! Du kommer inte kunna växla pengar i butiker eller restauranger i området.
 • Vi börjar 10 så ställ upp ditt bord strax innan.
 • Tidigare år har det varit otroligt mycket säljare runt Aspudden men funnits luckor längre ner på gatan mot Örnsberg, tipset är att ta sig ner dit för att få plats.
 • Hjälp till att få bort de professionella säljarna då de tar upp plats samt säljer nya saker, dessutom bor de inte här. Säg till en kvartersvärd eller arrangör om ni vill ha hjälp med att få bort dem.
 • Städa efter er. Det är vi i styrelsen som efter loppisen får gå hela gata och plocka skräp själva, vi uppskattar om ni hjälper oss. Samla allt skräp nära papperskorgarna som finns i Aspudden/Örnsberg.

Dessa har rätt att sälja på 2kmloppis i Aspudden/Örnsberg:

 • Du måste bo i postnummer 12648 – 12655 samt 12936.
 • Men du får INTE sälja om du bor i dessa postnummer och på gatorna Kilabergsvägen, Tellusborgsvägen samt Selmedalsvägen.

Anledningen till begränsningen är för att Hägerstensvägen är inte tillräckligt stor för att alla ska få sälja. Vi måste dra gränsen någonstans och eftersom vi inte tar betalt så drar vi en fysisk gräns.

Här nedan ser du en karta med zonindelningar. Detta är vår syn på Aspudden och Örnsberg.

 OBS!! Vi vill be er alla att INTE blockera garageutfarter, portar och butiksentréer. Det måste vara framkomligt hela dagen.

 

 

 

 

37 Responses to Loppisregler för säljare

 1. natacha says:

  Hej jag bor på gösta ekmans väg 31 alldelese precis utanför er ring kan man få vara med och sälja ändå?

  • Åsa Wallenrud says:

   Tyvärr, vi måste dra gränsen någonstans och har inget register på enstaka individer som får dispans. Kan du inte påvisa att du bor på “rätt adress” får du inte sälja. Men dra gärna igång en egen loppis i dina kvarter.. Det är inte så svårt. Vi hjälper er gärna med tips!!

 2. Elle says:

  Hej, jag bor hos min pojkvän på “rätt adress” men jag har inte bytt min postadress, är det ok om jag tar med hans leg och ett brev till hans adress? Som ett bevis. Maila gärna Ert svaret.

 3. Peter says:

  Hej
  Före året vi från medel havet kol grill och ved ugnspizza kommit överans med er att vi sponsrar loppisen som alla andra
  Varför ni kom inte till oss
  Vi tackar om ni svarar oss
  Kan man göra något nu
  Mvh Peter 0704911641

 4. Rosita says:

  Undrar? står i reglerna här att man inte får sälja mat eller dryck(även om hembakat) På Flyers uppsatt på portar står:Ingen försäljning av mat är tillåten …Kaffe och bullförsäljning i liten skala är dock tillåten!
  Hur är det nu då?……och om det går med kaffe o bulle går det med kaffe o smörgås? vänliga hälsningar

  • Åsa Wallenrud says:

   Hej! Det är okej att sälja bullar/kakor i påse och kanske bjuda på en kopp kaffe till dina kunder. Men att ha ett “café” är inte okej.

 5. Linda says:

  Vad är det som gäller ang sälja fika? Ni har gått ut med att man FÅR sälja fika på affischerna och på webben får man INTE… Hmmm – lite förvirrad nu…

  • Åsa Wallenrud says:

   Man får sälja lite bullar man bakat och säljer påsvis. Men vi uppmuntrar inte till det. Har du en kaffetermos kan du bjuda en kund på kaffe. Men inte mer än så.

 6. Aspuddens skola says:

  Hej !

  Vi har ett biståndsprojekt i Uganda där personal, elever och föräldrar i Aspuddens skola är involverade. Vi undrar om det finns möjlighet att ställa ut ett bord och presentera projektet samt att sälja handgjorda föremål från “vår” by?
  Intäkterna går oavkortat till byn´s skola.

  • Åsa Wallenrud says:

   Hej! Ni får okej att stå men på exakt samma villkor som andra. Bortsett från att ni inte behöver uppvisa leg och kuvert.

 7. Fanny says:

  Hejsan!
  Är det okej att sälja om man är skriven på adressen i andrahand (c/o)?

  Tack på förhand
  /Fanny

 8. Lisa says:

  Hejsan!
  Hittar ingen mailadress till er(?)
  Hur funkar det för mig som inneboende men ej helt skriven på adressen? Jag har ju adresserade brev till mig på min c/o adress, tänkte bara stämma av och säkert veta att det är tillräckligt med “bevis”? (så att det inte blir några missförstånd/oklarheter väl på plats tänkte jag!) Tar tacksamt emot svar på mailen!
  MVH
  Lisa

 9. Kicki Ångman says:

  Hej!
  Jag bor på Schlytersvägen 39, undrar om jag får ta hjälp av kompisar att sälja mina saker?

 10. Jocke says:

  Ni har satt upp lappar på minst 6 portar där det står “om du bor på denna adress får du sälja” men som ligger utanför “gränsen” på hemsidan…. Hur tänkte ni då? Alla går nog inte in på hemsidan och dubbelkollar om man får sälja eller inte…

 11. Jocke says:

  Portarna jag pratar om är de på hägerstensvägen från gränsen på hemsidan till rondellen h-stens.v/stjernströmsväg…

 12. Anna Wikfalk says:

  Hej!

  Undrar om det är ok att två sju-åringar säljer ansiktsmålningar för billig peng ( 5 resp 10 kr)? de bor båda på Hägerstensvägen (101 resp 109) och planerar att stå utanför en av dessa portar.

  tacksam för snabbt svar!
  Vänlig hälsning, Anna Wikfalk

 13. Åsa says:

  Hur strängt är det med fikaförsäljningen egentligen? Våra barn vill gärna sälja lite saft och sina hembakade chokladbollar (i minimal skala!). För att få fickpengar. Är det ok? Sen undrar jag om man själv ska ta med ett bord och ställa ut på första bästa plats där det är ledigt på vägen, eller om man anvisas något förutställt bord?

  • Åsa Wallenrud says:

   Hej! Bord tar man med själv och ställer sig på Hägerstensvägen där det får plats. Ja det går bra för ditt/dina barn att sälja det. Helst ser vi att bakverk säljs i påsar som tydligt ska tas med hem än att man säljer de styckvis för att äta där och då. Det är så vårt tillstånd ser ut. Men det går nog bra i den lilla skalan.. Lycka till med allt.

 14. Niklas says:

  Hej.
  Undra hur ni kommer hindra personer som inte bor på rätt adress från att sälja?
  Hur har ni preciserat på ansökan om tillstånd, vilka som får/inte får vara med?
  Varför en begränsning i deltagande? Sista biten av Hägerstensvägen, från Örnsberg till bommen brukar vara så gott som tom, varför inte låta flera vara med? 3-km loppis? Kan förstå att professionella handlare inte är önskvärt men personer som bor i området och dagligen färdas och lever där, kunde kanske bidra till att göra arrangemanget ännu större och bättre.

  • Åsa Wallenrud says:

   Hej! Tillståndet är för en viss del av gatan. Det är preciserat. För att det inte ska bli för många säljare måste vi dra en gräns och det har vi rätt i att göra då vi är arrangörer. Vi tycker vår gräns känns rätt och vi får en lagom mängd säljare på det. Detta är till för dem som bor i anslutning till Hägerstensvägen och ska vara för att främja grannsämja och miljötänk. Vi är sex personer som på vår fritid arrangerar detta. Vi har inte möjlighet att göra det större och vidare för det är ohanterbart. Detta är inte på något sätt skött av proffs utan bara av grannar som vill göra något kul.
   Vi har massor med underbara kvartersvärdar som hjälper oss att hälsa på och granska ALLA säljare på gatan. Man måste kunna uppvisa ett adresserat brev/kuvert som har rätt adress samt ett id-kort. Har man inte det blir man ombedd att lämna området. Liksom proffssäljare blir ombedda att lämna.

 15. Emma says:

  Hej! Vi har köpt en lägenhet på en adress, där man får sälja på loppisen, men inte flyttat dit än. Är det då ok att ta med ex köpekontrakt?

  Såg tidigare att en annan person frågade samma sak på Facebook, och fick ok från er arrangörer, men hittar det inte längre.

  Hälsningar Emma

 16. danneman says:

  Det skulle vara bra att veta vilket datum nästa loppis är i Aspudden.

 17. Anonym says:

  Hej, om man bor på Schlytersv. 19-21 får man sälja då?

  • Åsa Wallenrud says:

   Du hittar all info här på bloggen. Det handlar om postnummer, så jag har inte gatorna i huvudet tyvärr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>