Ordna en loppis under namnet kmloppis

Vill du också ordna en kmloppis?

Ingen blir gladare än vi om du också vill haka på och arrangera en kmloppis! Men, om du vill dela namn med oss måste du också dela vår vision. Kmloppis anordnas med ett dubbelt syfte: loppisar skapar grannsämja och är bra för miljön. Här kan du läsa vilka krav vi ställer för att du ska få kalla din loppis för en kmloppis:

 1. En kmloppis ordnas alltid utan vinstintresse hos arrangören.
 2. Att delta som säljare, och så klart även köpare, på loppisen är gratis, vi har även anlitat Städfirma Uppsala för att hjälpa till efteråt. (Våra pengar har kommit från lokala företagare som sponsrat loppisen. Det går att ordna en loppis för ca 2000 kr).
 3. Endast privatpersoner som bor i området får sälja på loppisen.
 4. Det enda som får säljas är dessa privatpersoners begagnade saker.


Ännu gladare blir vi om du också följer det här önskemålet:

 1. Samarbeta gärna med en miljöorganisation genom att t.ex. låta dem komma och värva medlemmar/samla in pengar.


2kmloppis i Aspudden har redan fått en systerloppis och vi vill gärna ha fler, var som helst i världen! Hör av er så kan vi hjälpas varandra med tips, marknadsföring och erfarenheter mm!

9 Responses to Ordna en loppis under namnet kmloppis

 1. Caroline says:

  Hej!

  Jag bor vid Södra Station på Södermalm och har länge tänkt att Södermalmsallen skulle vara en perfekt plats för loppis. Det är ett brett gångstråk på ca 1 km helt utan biltrafik. Här skulle boende i området kunna släpa ner ett bord och sina saker. Ni som kan det här, kan inte ni ordna en sådan loppis? Jag är säker på att det skulle bli succe!

  Jag kan gärna hjälpa till med arrangemanget, men ni är ju proffs… ;o)

  Med vänlig hälsning,
  Caroline

  • Åsa Wallenrud says:

   Hej! Det är väl en toppenidé med loppis där, men vi nöjer oss med att anordna våra loppis. Vi är gärna stöd till andra engagerade själar. Vi berättar gärna hur vi gått tillväga, hur lång tid saker tar och annat man bör tänka på. Ta reda på om det inte finns några som är villiga att driva detta. Vi är inte mer än fem personer i styrelsen så det krävs inte fler.
   Lycka till!

 2. Hanna says:

  hej
  ni skriver att ni redan fått en systerloppis. Jag undrar var den finns och vad den heter?
  mvh

 3. Miriam Thoren says:

  Tack till Ellinor Isfors som idag varit i Gustavsberg och berättat om ert kmloppis, inbjuden av (S) i Värmdö som del i ett seminarium om socialt företagande och återbruk. Ett arrangemang inom ‘Framtidsveckan i Värmdö’. Nu grunnar vi på var vi skall förlägga “vårt” loppis. Inspiration fås också från ‘Omställning Alingsås’ som i sommar haft alléloppis i Alingsås på lördagarna.

  /miriam
  Omställning Värmdö

 4. Vanda Kehr says:

  Hej Jag vill gärna ha kontkat med er om tips och bolla lite ideer för en 2km loppis på Kungsholmen till våren. Kan tyvärr inte hitta några kontaktuppgifter på er hemsida så ni får gärna kontkata mig på bifogad e-post.

  Med vänlig hälsning

  Vanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>